logo
Образователни програми
Езикови ваканции
Пансионни училища

Средно образование в САЩ

Продължителността на средното образование в САЩ е 6 години - от 7 до 12 клас - като през първите две години от образованието си учениците посещават средно училище за младежи, а след това (между 15 и 18 години) - гимназия, където програмите са с академична насоченост, т.е. ориентирани са към кандидатстване в колежи и университети.

Advanced Placement Program (AP) е академичната програма за средно образование в САЩ, която представлява три годишен курс на обучение от 10-ти до 12-ти клас. Advanced Placement е и приетата програма за средно образование в Канада (Lakefield College School). В рамките на обучението има два задължителни предмета и 4-5 избираеми дисциплини от естествените или приложни науки. Предметите, които се предлагат в Advanced Placement Program включват: история на изкуството, биология, математика, химия, компютърни науки, икономика, английски език, екология, европейска история, френски език, немски език, политика, география, латински, теория на музиката, физика, психология, испански, статистика, студийни изкуства, история на САЩ, световна история.

Изпитите по време на средното образование в САЩ се оценяват по пет-степенна система А-F, като А е най-високата постижима оценка. Курсовата работа по определен предмет обикновено е еквивалентна на първата година в колежите за образование в САЩ. В резултат на това, на учениците които преминат с оценки 4 или 5 им се разрешава да прескочат съответстващия курс от първата си година в колежа.

Обучението приключва с изпити в края на месец май на финалната академична година, като след завършване на 12 клас учениците получават диплома за средно образование в САЩ (или средно образование в Канада) с необходимите за кандидатстване академични кредити. За да получат квалификацията Advanced Placement Diploma (APID), учениците трябва да имат оценка 3 или по-висока по пет от изучаваните предмети. Дипломата APID е създадена за ученици, които се обучават в страни извън Американските щати и такива, които искат да продължат образованието си в университети по света.

В Америка учебната година за средно образование, започва през септември и завършва в края на месец май. Точната дата и броят на сроковете се определя индивидуално от самите училища. На разположение на гимназистите има лични ръководители, които помагат да се изготви индивидуален учебен план. Всеки от курсовете в програмата Advanced Placement за средното образование в САЩ, се ползват с високо академично признание.

Програмата Advanced Placement се предлага в наши партниращи пансионни училища в Австрия (American International School) и Великобритания (ACS International Schools).

Свържи се с консултант
logo
Инвестирайте в бъдещето на своите деца - подарете им образование в чужбина!
АКРЕДИТАЦИИ
2012

Cambridge Education Group

Accredited Partner
2019

BSBN

Accredited Partner